Les actes municipals, patrimoni documental local

El contingut, l’estructura i l’organització d’un arxiu és conseqüència directa de les funcions i activitats desenvolupades per una institució, empresa, família…  al llarg de la seva existència.

El fons documental de l’Arxiu Municipal de Lleida, és el resultat de l’acció administrativa de l’Ajuntament en el compliment de les seves funcions. Així doncs, l’estructura del fons documental de l’Arxiu Municipal respon a l’organització de la institució que el genera.

1900_0448

Una de les sèries documentals més importants generades pels ajuntaments des de l’Edat Mitjana i que encara a l’actualitat es continua generant són les Actes Municipals o Llibres d’Actes de l’Ajuntament. En aquests llibres es recullen les deliberacions i acords dels membres de la corporació municipal.

Aquests documents esdevenen sovint una de les sèries documentals més voluminoses i completes que disposa un arxiu.

El seu accés i consulta permet tant a investigadors, arxivers, historiadors, com a qualsevol usuari, la possibilitat de conèixer la història de les localitats.

Arxius, com ara el de Lleida, s’han sumat al projecte de digitalització d’aquestes sèries. Imthe ha estat l’empresa escollida –mercès al seu prestigi i qualitat en el servei-, per a dur a terme aquest projecte i qui ha merescut la confiança dels responsables de l’Arxiu de la Paeria.

Les Actes Municipals es pot consultar en línia a través de Pandora, del que Imthe és distribuïdor per a tota Espanya, i que la Paeria ja va implantar fa uns anys.

 

Fuente: Imthe – Tratamiento y Gestión Documental, S. L.

2 thoughts on “Les actes municipals, patrimoni documental local

Deja un comentario